1 de Maig a Manresa. Manifestació a les 11.30h a la Ben Plantada

Cartell web

A la classe treballadora de Manresa, als oprimits i oprimides.

Aquest 1 de maig tornem a sortir al carrer per a denunciar les condicions de merda que ens trobem a la majoria de feines d’avui en dia, aquells que els polítics anuncien amb alegria que s’han creat, aquells que els empresaris es vanaglorien de poder haver-nos ofert a la resta de mortals. Nosaltres ho tenim clar, no els debem res, ells s’enriqueixen a costa nostra, i això ho podem veure clarament cada vegada que ens diuen les xifres milionàries que treuen amb la nostra suor i preocupacions. I sabem que les lleis que han creat els successius governs a nivell laboral són poc més que una carta blanca als empresaris a l’hora de fer el que vulguin amb nosaltres, però això no implica que haguem de deixar-nos trepitjar una vegada i un altre, és molt dur plantar cara, a vegades suposa renúncies; però molt més dur és tota una vida veient la nostra dignitat humiliada. I es que es pot plantar cara, nomès fa falta decidir-se a fer-ho.

I es que els motius ens sobre, quan parlem de precarietat i d’humil·liació no nomès ens referim als sous de misèria i a la temporalitat; ens referim també a l’atropellament de les pensions; a l’especulació inmobiliària i la necessitat de tindre un sostre; al racisme institucional, empresarial i social; al retrocès brutal en les llibertats que hem viscut a Catalunya en els últims mesos, on estan aplicant la doctrina repressiva que porten aplicant en Euskal Herria des de fa dècades, i que portaven assajant des de fa uns anys en les lluites contra els efectes de la crisi; a l’opressió d’un sistema patriarcal que cosifica la dona i ens discrimina contínuament per raó de gènere o orientació sexual; ens referim també a una política agrària comunitària que ha destruït i desestructurat el món rural; per no parlar dels beneficis de les elèctriques i la pobressa energètica que assola les llars de la nostra ciutat.

Per tot això i per molt més, diem basta, és el moment d’avançar, pas a pas cap a l’emancipació total, l’ideal llibertari de suport mutu, igualtat, llibertat i justícia és un horitzó que es conquereix a cada lluita. Endavant companyes i companys!

Octaveta 1M CNT

SOV CNT Manresa

Sindicat d'Oficis Varis de Manresa - Catalunya central (que inclou comarques de l'Anoia, del Bages, del Berguedà, el Solsonès i el Moianès)

Deixa un comentari

Figueres