Als municipis de la Mancomunitat Penedés-Garraf

Salutacions.


Des de la Secció Sindical de CNT en l’empresa FCC Medi ambient informem la població de les comarques Penedès-Garraf de la decisió de la plantilla de la concessionària de la neteja viària local, de convocar vaga indefinida des del 29 de Març de 2021, per la negativa de l’empresa a complir amb acords pactats en conveni i per obligar-nos a jugar-nos la vida amb camions que són un perill per a qualsevol que els condueixi o sigui a prop quan passem.
Per al vostre coneixement:
– Conduïm vehicles amb defectes i avaries constants (per antiguitat i ús) que ens suposa un estat de tensió i estrès que passa factura. Desenes d’avaries s’apunten diàriament en els comunicats de treball, però, malgrat les denúncies que hem interposat davant Inspecció de Treball i queixes davant l’empresa, res ha canviat.

– El conveni actual recull un increment salarial per a aquest any de l’1% afegit a l’IPC. L’empresa entén que en ser negatiu (-0,6%) la quantitat a incrementar és del 0,4%. La plantilla entenem que això és una burla, perquè hi ha sentències judicials que avalen que l’1% és el mínim que haurien de pujar, però sobretot, perquè en aquest temps tan difícil, el personal de neteja que ens hem jugat el tipus cada dia a la meitat de la pandèmia, no podem ser tractats com a imbècils.

– Aquest estalvi empresarial en mitjans materials i en salaris, hauria de repercutir-se en un estalvi en impostos per a la població. Res més lluny de la realitat. L’empresa continua prestant un servei deficient i continua guanyant molts diners amb l’esforç de totes.

El conflicte és inevitable i tindrà respercusión als carrers de les comarques el temps que l’empresa segueixi obstinada a riure’s de la plantilla i de la població. Per això demanem comprensió, per a superar la intoxicació dels mitjans de comunicació, i suport, per a fer-nos sentir que la nostra lluita és compartida. El que guanyem nosotrxs avui serà en benefici de todxs demà.
Us necessitem, perquè la Vaga és l’instrument de tota la classe obrera. Fem que l’empresa recapaciti entre todxs. Als carrers!

CNT de Manresa

CNT de Manresa - Catalunya central (que inclou comarques de l'Anoia, del Bages, del Berguedà, el Solsonès i el Moianès)

Figueres