CAP ACOMIADAMENT SENSE RESPOSTA PER LA READMISSIÓ DEL COMPANY EN TSC

El SOV de Manresa vol fer públic l’acomiadament d’un company del sindicat, que treballa per a l’empresa Transport Sanitari de Catalunya. Ho fem ara, encara que l’acomiadament s’hagi donat fa mesos, perquè enteníem que mitjançant les demandes presentades i l’intent d’acostament que hem fet per part nostra, podríem resoldre el conflicte. No ha estat així, perquè l’empresa només ofereix diners per a tancar la boca al company i al sindicat. Aquesta oferta és precisament un indicatiu que saben que fins i tot la via judicial els és desfavorable, i prefereixen arreglar el tema posant diners damunt de la taula…estaran acostumats.

Ho fem en plena crisi sanitària provocada per la malaltia COVID19, perquè és aquí on s’ha empitjorat la posició abusiva, irresponsable i parasitària de Transport Sanitari de Catalunya: incompliments en matèria de prevenció de riscos biològics, tractar de desfer-se de part de la plantilla mitjançant un ERTE, fins i tot amenaçar a qui els ha denunciat, obtenint judicial.

La forma en la qual l’empresa ha orquestrat l’acomiadament, ficant pel mitj a pacients amb malalties greus i cròniques, és pròpia de gent sense escrúpols, ni humanitat; el motiu de l’acomiadament, l’habitual: les denúncies i reclamacions pel reconeixement de condicions de treball, bona part d’elles reconegudes per la pròpia empresa o per Inspecció de Treball. Però TSC ha de tenir clar que aquesta història encara no ha arribat a la seva fi, perquè l’única solució que podem acceptar com a vàlida és la readmissió del company acomiadat.

Transport Sanitari de Catalunya és qui ha efectuat l’acomiadament, però Esquerra Republicana de Catalunya és qui permet que es vulnerin els drets fonamentals de les treballadores. Assenyalem a Alba Vergés com a responsable directa de la situació del Transport Sanitari, en mans d’empresa que no tenen objeccions a acomiadar per reclamar drets, i a utilitzar a pacients com a excusa. Com a responsables directes d’aquesta situació, en la qual preval l’interès empresarial per sobre de l’interès de treballadores i usuàries, farem que ERC, la Conselleria de Sanitat i el Gobern el paguin.

El conflicte laboral no pot quedar-se en els jutjats, ni en les empreses on es generen. Han de sortir als barris i comptar amb la classe obrera. Si no volen entendre, els donarem en què pensar. Per la readmissió i la fi de la privatització.

Sindicat Oficis Varis Manresa, CNT (sov@manresa.cnt.es)

SOV CNT Manresa

Sindicat d'Oficis Varis de Manresa - Catalunya central (que inclou comarques de l'Anoia, del Bages, del Berguedà, el Solsonès i el Moianès)

Deixa un comentari

Figueres