Nota de Premsa: L’1 de Maig la CNT fa un acte contra la Reforma Laboral

  • El sindicalisme majoritari abandona la Catalunya Central

El proper 1 de Maig, a l’anomenada Festa del Treball, la Confederació Nacional del Treball farà un acte a Manresa denunciant que no s’ha derogat la Reforma Laboral del Partit Popular, que era una de les promeses estrelles del Govern en material laboral.

La CNT de Manresa celebrarà el Primer de Maig a un acte polític a la Plaça de Catalunya que començarà a les 12 del migdia. Prendran la paraula diverses persones vinculades amb el sindicat, així com membres d’alguns moviments socials de la ciutat per informar de les seves situacions, lluites o idearis. A continuació tindrà lloc un concert de rap de “La Kurda Raval” que amenitzarà el dia.

Durant aquest dia es posarà especial èmfasi en la crítica a la nova reforma de la legislació laboral, que en cap cas d’atrevit a derogar els punts més conflictius de l’Estatut dels Treballadors, com la indemnització per acomiadament.

El sindicat considera que les mesures més rellevants de l’actual reforma de la ministra Yolanda Díaz, que és el reconeixement de l’antiguitat, l’atac contra la temporalitat estructural o la subcontractació ja està reconeguda sobradament per la judicatura. És a dir, que els casos que arriben als tribunals sobre aquestes qüestions s’estaven guanyant des de feia temps. El text aprovat pel Consell de Ministres no retorna a la situació anterior a la Reforma de 2012, ni a la de 2010.

Per últim, ens podem remetre a la notícia apareguda a la premsa comarcal sobre la reunió dels sindicats de concertació, CCOO i UGT, celebrada a Manresa el dimarts 26. Aquests sindicats entenen que la reforma “contribuirà a superar la inestabilitat, la precarietat i l’excessiu ajust extern”. CNT creu que aquesta premissa es basa en una falsa creença en aconseguir beneficis a través dels pactes i no de la necessària confrontació. És molt simbòlic que aquests sindicats no siguin capaços de fer cap mobilització a la Catalunya interior i tot ho concentrin a les ciutats grans.

Amb una inflació interanual que toca el 10% està clar que tothom ha perdut capacitat adquisitiva. Cada cop hi ha més gent que no pot arribar a final de mes, ja que entre d’altres coses, l’habitatge ha pujat el 2021 una mitjana del 23,3%. La inestabilitat i la precarietat són també provocades per l’augment dels preus i veiem que la tendència empitjora cada cop sense millores destacables a nivell salarial.

La CNT és un sindicat amb més de cent anys d’història a la ciutat de Manresa. Actualment té implantació a les administracions públiques, a la indústria i al sector social.

SOV CNT Manresa

Sindicat d'Oficis Varis de Manresa - Catalunya central (que inclou comarques de l'Anoia, del Bages, del Berguedà, el Solsonès i el Moianès)

Figueres