VAGA INDEFINIDA DEL TRANSPORT SANITARI

PER A QUI ENCARA NO S’HAGI DECIDIT A SUMAR-SE A LA VAGA

El 9 d’Octubre començava una vaga en el sector de les ambulàncies, que té pinta de fer història. Es tracta d’una vaga indefinida, cosa que en molt poques ocasions i sectors es veu. Coincidim en l’aparent precipitació de la convocatòria i en la paradoxa que els qui han comunicat la vaga en primera instància, són els mateixos que van signar un acord que la Patronal no complirà.

No obstant això, creiem que aquesta és una oportunitat que no podem deixar passar, per la qual cosa us plantegem alguns arguments de pes per a unir-se a la Vaga amb la qual doblegarem a la Patronal i a la Generalitat.

1. Oportunitat de la vaga: portem molt temps menjant merda. No sols se’ns retalla el salari, sinó que la precarietat i l’incompliment dels plecs concursals s’han instal·lat en el sector. Hem tingut més de deu dies per a preparar-nos mentalment, però en realitat la classe treballadora hauríem d’estar preparada sempre per a posar-nos en vaga. En aquesta ocasió, som a temps de sumar-nos.

2. Convocants: som conscients que els sindicats convocants en primera instància són els mateixos que van convocar i van desconvocar l’última vaga sense haver aconseguit res, i el que és pitjor, sense haver mobilitzat a les plantilles. No obstant això, aquesta vegada és diferent: la convocatòria de vaga indefinida ens ha permès reaccionar a altres sindicats per a controlar que el resultat final és el desitjat per totes les persones participants en la vaga. Si no et sumes a la vaga de “els oficials”, suma’t a la nostra i passa per sobre de ells.

3. Serveis mínims i caixes de resistència: en aquest sector tenim una dificultat afegida en la Vaga. Els Serveis Mínims que s’estableixen sempre són elevats. En aquesta ocasió han estat menors que altres vegades, però així i tot limita molt la capacitat de mobilització de les plantilles. No obstant això, hem de treure la part positiva és aquest fet: el personal obligat a realitzar SSMM pot compartir el seu sou amb vaguistes efectius, fent encara més eficaç qualsevol caixa de resistència que construïm.

4. Actitud patronal: les amenaces de les empreses, la constant vulneració de drets fonamentals en aquesta vaga per part de les empreses és suficient motiu per a sumar-se als esforços de la vaga. Si no ho entens és que no treballes en aquest sector.

5. Actitud govern: a les amenaces patronals se suma el menyspreu de la Generalitat, que prefereix que els carrers s’incendiïn amb els conflictes laborals, abans que intervenir per a solucionar-los. En aquest cas és molt senzill, ja que amb la desprivatización del servei d’ambulàncies s’acabaria el problema. Recorda que estem lluitant també per això.

6. La lluita per si mateixa: la flama de l’esperança no pot apagar-se. Si deixem de lluitar, és possible que no ho fem mai més. Pels que vénen darrere nostre, suma’t a la lluita.

7. Extensió i socialització de la vaga: si ens marquen uns serveis mínims elevats, podem dedicar-nos a estendre el conflicte entre tota la classe treballadora i fer-los partícips d’aquest. De lluites com la nostra depèn en bona part el seu benestar.

8. Sector no deslocalizable: estem veient com altres lluites que han tingut més força que aquesta no han pogut mantenir els llocs de treball en el nostre territori. El transport sanitari no pot deslocalitzar-se. Pels qui tant han lluitat per mantenir els llocs de treball i pels qui encara ho fan, tenim la responsabilitat de lluitar per a treure’ns de damunt paràsits polítics i empresarials.

9. Si no és ara, quan: des d’alguns sindicats s’està promovent no sumar-se a la vaga. Expliquen que els sindicats convocants ens han venut prèviament i que per això aquesta lluita manca de legitimitat. Si no t’hem convençut amb els punts anteriors, digues-nos quan serà el moment de lluitar i quan es convocarà aquesta “vaga final” del sector.

10. Afegeix el teu a la llista…

A la vaga companya,

No vagis a treballar,

Deixa quieta l’ambulància,

És l’hora de lluitar,

A la vaga 10, a la vaga 100…

Secció Transport Sanitari (sov@manresa.cnt.es)

CNT Manresa-manresa.cnt.es

SOV CNT Manresa

Sindicat d'Oficis Varis de Manresa - Catalunya central (que inclou comarques de l'Anoia, del Bages, del Berguedà, el Solsonès i el Moianès)

Deixa un comentari

Figueres