Afilia’t

Preferim que l’afiliació es formalitzi en persona. Volem conéixer en persona cada nova afiliació i el sindicat les ha d’aprovar. El nostre local està a la Plaça de Catalunya, 9 – entresol 1ª i 4ª. Consulta els nostres horaris d’apertura o demana una cita a manresa@cnt.es. Com a primer contacte omple la fitxa següent i et contactarem:

Una altra opció és que omplis la la Fulla dafiliació (PDF) i ens la facis arribar escanejada. Una vegada completada, ens la pots enviar complimentada i signada al correu del sindicat manresa@cnt.es.

Per afiliar-te els requisits són: que siguis assalariada/at o estudiant, que estiguis a l’atur o autònom sense assalariats. Les úniques persones que no poden afiliar-se són aquelles que pertanyen a algun cos repressiu (policies, militars i guardes de seguretat). La CNT no és un grup polític, és un sindicat per a la classe treballadora, obert i transversal, que funciona mitjançant els principis de igualtat i democràcia directa.

Avantatges de ser de CNT

  • L’assessorament jurídic i laboral és totalment gratuït per a l’afiliació*.
  • Accés a cursos de formació que organitza de forma periòdica el Sindicat.
  • Detecció d’infraccions en matèria laboral a les empreses i elaboració i interposició de denúncies a Inspecció de Treball i Seguretat Social.
  • Possibilitat de constituïr una Secció Sindical de CNT a la teva empresa o centre de treball sota la supervisió i l’assessorament continuat del Sindicat*.
  • Protecció davant possibles acomiadaments o represàlies per part de l’empresa per exercir el dret a la llibertat sindical.
  • Elaboració d’estratègies de negociació col·lectiva per aconseguir millores en el conveni vigent, negociar un de nou o millorar les condicions de treball a la teva empresa.
  • Rebre la solidaritat i el suport continuat del Sindicat en el cas de que es produeixi un conflicte sindical a la teva empresa.
  • Participació activa en les activitats sindicals o socials, jornades i actes culturals i, per suposat, en els òrgans per a la presa de decissions del Sindicat.
  • I molt més!

* Per iniciar un conflicte hauràs de tenir una certa vinculació amb el sindicat. Nosaltres afavorim la participació de tothom en els conflictes col·lectius, però per suposat també requereixen d’implicació de la persona afectada.

Quota sindical

CNT es nega a rebre subvencions estatals o privades ni ajudes oficials de cap mena. Mantenim la nostra autonomia sense dependre de ningú: la CNT s’autogestiona. La quota de l’afiliació és la base que ho fa possible. Sobre això, el treball diari de la militància de la CNT fa possible el funcionament del Sindicat.

La quota sindical d’afiliació – gràcies a la qual funciona el sindicat- és la següent:

Quota sindical: 15 € mensuals per a treballadors/es en actiu.

Quota sindical reduïda: 5 € mensuals per a treballadors/ amb pocs ingressos.

Les quotes s’abonen per domiciliació bancària amb una periodicitat mensual (millor domiciliar-la).

Si treballes a una empresa on existeix constituïda una Secció Sindical de CNT, has d’entrar en contacte amb el/la Delegat/da o a qualsevol company/a afiliat/da i et proporcionarà la fitxa d’afiliació, o descarrega-la des d’aquesta mateixa web. També pots cotitzar al Sindicat directament a través d’un descompte en la teva nòmina.

Se’t donarà de baixa del sindicat si no abones la quota d’afiliació de forma reiterada.