Judici contra TSC, SEM i CATSALUT dijous 23 de juliol a Girona

El proper 23 de juliol a les 10.00, tindrà lloc en els jutjats de Girona un judici contra l’empresa d’ambulàncies Transport Sanitari de Catalunya SLU, i contra el Servei d’Emergències i el CatSalut com a responsables públics subsidiaris.

No es tracta d’un judici més. És el resultat de la primera demanda individual contra aquesta empresa en la zona de Girona, en la qual un treballador afiliat a CNT reclama l’aplicació de la seva categoria correcta, Tècnic en Transport Sanitari Conductor, així com les quantitats deus per l’aplicació fraudulenta d’una categoria inferior, Conductor, no aplicable a Catalunya per estar reservada aquesta clàusula a l’àmbit estatal. Es tracta d’una estratègia amb la qual l’empresa ve estalviant entre 150 i 200 euros per cada persona i mes. Si tenim en compte que la plantilla estarà en les 500 persones, l’estalvi total anual per a l’empresa és pròxim al milió i mig d’euros.

Aquest modus operandi el corroboren demandes col·lectives i individuals presentades per altres sindicats, en altres zones de Catalunya, contra la mateixa empresa. També ho corrobora l’informe emès pel Comitè d’Empresa en la zona de Girona. Assenyalen en el mateix que, abans de la concessió a aquesta empresa, el 99% de la plantilla estava contractada amb categories TTS, que impliquen un major salari.

El judici s’emmarca dins del conflicte per la readmissió d’un treballador, afiliat a CNT, acomiadat per l’empresa quan va denunciar la situació davant Inspecció de Treball i davant el jutjat. La campanya que estem duent a terme des del SOV de Manresa de CNT, secundada per diversos sindicats de la Regional Catalano-Balear, també busca conscienciar a professionals i usuàries de la sanitat de la importància de la desprivatización d’aquest sector, que cada dia més es troba parasitado per empreses que es lucren amb els diners de totes.

En concret, l’empresa Transport Sanitari de Catalunya SLU forma part del grup HTG, al costat de Ambuibérica. Totes dues corporacions han format una marca que està sustentada econòmicament per Fons d’Inversió, coneguts popularment com a Fons Voltor. Entre aquests destaca el fons Investindustrial, relacionat amb la família Bonomi, propietària també del parc d’atraccions Port aventura. L’altra empresa del grup, Ambuibérica, compte en la seva presidència amb el representant de la Patronal Estatal del sector, el senyor Magdaleno, conegut també per la seva participació en política amb el Partit Popular.

D’altra banda, les empreses co-demandades, CatSalut i SEM, estan incloses en la campanya i en les demandes interposades contra l’empresa, per ser les responsables del servei de transport sanitari que es presta a Catalunya. SEM actua com a licitador del concurs i CatSalut com a financera de l’anterior.

Aquest judici no serà l’últim. El mes de desembre d’enguany tindrà lloc el segon dels tres judicis pendents contra les tres co-demandades per part de l’afilat a CNT. En ell es valorarà la readmissió o no de l’acomiadat. De moment, la campanya del sindicat es manté fins que el conflicte se solucioni.

CNT MANRESA-CATALUNYA CENTRAL

SECCIÓ TRANSPORT SANITARI

CNT de Manresa

CNT de Manresa - Catalunya central (que inclou comarques de l'Anoia, del Bages, del Berguedà, el Solsonès i el Moianès)

Deixa un comentari

Figueres