Comunicat de CNT Manresa davant els fets de l’1 de maig de 2017

Davant els fets ocorreguts i l’agressió portada a terme pels Mossos d’Esquadra, durant la manifestació de l’1 de Maig en Manresa, des de CNT volem compartir les següents reflexions:

1. La resposta policial ha sigut proporcionada, si tenim en compte el nivell de precarització i esclavització al que ens tenen sotmeses. Davant l’actual estat de les coses, amb milions d’aturades, treballadores pobres, absoluta inseguretat laboral, assassinats masclistes, homicidis laborals, retallades en sanitat, criatures donant classe en barracons… (i això només en l’anomenat primer món), és lògic que la policia s’empri a fons, per disoldre qualsevol tipus de dissidència política o personal. En la lògica policial, té tot el sentit del món la militarització de la manifestació de l’1 de Maig. Quan Govern i Capital no aconsegueixen les coses mitjançant lleis i impostos, fan ús de la policia per aplicar severs correctius. Els Mossos tenien ordre de fer-nos saber qui manda; al menys ho van intentar.

2. La resposta a l’agressió policial ha sigut molt destacable, fent que la manifestació transcorrés en to combatiu i sense donar passes enrere. Fins i tot en el moment més dur, el de l’agressió física als manifestants, al veure’s els Mossos superats per l’actitud ferma de la gent, hem estat en tot moment molt a prop de les persones detingudes i agredides.

3. Com no pot ser d’una altra manera, des de CNT no ens pensem quedar de braços creuats en front l’escalada de violència policial. Continuarem organitzant-nos als carrers i en els llocs de treball, per donar resposta a qui es troba al darrere de les agressions policials. També contribuirem amb el nostre gra de sorra a les manifestacions que es plantegin per donar suport a les persones encausades i demostrar que no ens quedarem callades.

Per acabar no podem més que senyalar que la manifestació d’avui 5 de maig ha sigut una clara resposta col·lectiva davant els fets del passat 1 de maig, deixant clar quin és el camí, no cedint en front la repressió policial i dient ben alt i clar que els carrers han de ser i seran, sempre nostres.

No et quedis callada. Organitza’t, lluita i recupera la teva vida.

CNT-AIT Manresa

SOV CNT Manresa

Sindicat d'Oficis Varis de Manresa - Catalunya central (que inclou comarques de l'Anoia, del Bages, del Berguedà, el Solsonès i el Moianès)

Deixa un comentari

Figueres