25N. Comunicat contra la violència masclista

Avui dia 25 de novembre volem reivindicar la lluita contra la violència masclista. Aquella violència que des de 2003 ha acabat amb la vida de 1.114 dones i 42 menors. Només des de l’1 de gener d’aquest any ja s’han assassinat a 41 víctimes. Dones i filles que van lluitar fins al final; que tot i tenir por, ho van denunciar, però tot i així, com tantes altres vegades, no es van poder salvar.

Les assassinades són només la punta de l’iceberg perquè no només existeix la violència física, sinó que no hi ha dona que no visqui, o hagi viscut en algun moment de la seva vida violència psicològica, emocional, sexual, econòmica, simbòlica, vicària, llum de gas i tantíssimes altres violències de les quals ni en som conscients. Totes i cada una d’elles són víctimes no només del masclisme, sinó d’una violència sistemàtica i institucional que dóna suport als agressors.

Recordem que una denúncia no significa un final. Aquelles víctimes que denuncien  encara estan desemparades per l’Estat, un Estat que deixa que els agressors facin la seva i no respectin les ordres d’allunyament, que permeten la custòdia compartida exercint la violència vicària i moltes altres barbaritats.

Avui reclamem justícia per a cada una d’elles i exigim al “Ministerio de Igualdad” que a part de tweets nefastos faci la seva feina: que contribueixi a educar als homes i nens, i a protegir a les dones i nenes. Que la igualtat amb la que es posen flors sigui real i arribi a totes les dones que habiten a l’Estat Espanyol. Ja és hora que deixin de dir què faran i no facin res, doncs actualment hi ha una pujada exponencial de violència masclista i no ens podem quedar amb els braços creuats.

Com sempre, a causa de la falta de coherència i implicació per part de les institucions, ens acabem salvant entre nosaltres. Cridarem fins a quedar-nos sense veu perquè tots els agressors vagin a la presó. Lluitarem perquè hi hagi una educació en general i concretament sexual més enllà de la violència que ens ensenyen a través de la pornografia. Lluitarem fins que hi hagi lleis prou dignes i perquè es faci justícia per a cada una de les 1.156 víctimes, per les que no denuncien (i per tant no consten als registres) i en definitiva per totes les nenes i dones.

Ara tenim veu i no ens faran callar.

CNT de Manresa

CNT de Manresa - Catalunya central (que inclou comarques de l'Anoia, del Bages, del Berguedà, el Solsonès i el Moianès)

Figueres