La CNT reactiva la secció sindical a l’Ajuntament de Manresa

El seu primer objectiu és “defensar els drets del personal interí amb contractes en frau de llei per reclamar-ne la fixesa”
Nació Digital Manresa

La CNT de Manresa ha reactivat la secció sindical a l’Ajuntament de Manresa. El primer objectiu del sindicat, segons ha informat en nota de premsa, és “defensar els drets del personal interí amb contractes en frau de llei per reclamar-ne la fixesa”. La CNT recorda que la directiva europea 1999/70/CE va posar en primer pla el problema de l’abús de la temporalitat a les administracions públiques.

La secció sindical ha presentat una demanda col·lectiva per als casos del personal afiliat que està afectat per aquest problema i confia que “més treballadores de l’Ajuntament s’afegeixin a aquesta lluita aviat”.

A part d’això, el sindicat també es vol ocupar de totes les reivindicacions que considera que “fins ara no han estat prou escoltades” com el respecte a la conciliació de la vida laboral i familiar, la valoració dels llocs de treball, la seguretat i higiene a la feina o una nova negociació del conveni que data de 2007.

La CNT és un sindicat de classe que rebutja els comitès d’empresa, els alliberats sindicals i les subvencions perquè creu que els drets de la classe treballadora els ha de defensar la mateixa classe treballadora sense delegar les decisions en cap representant.

CNT de Manresa

CNT de Manresa - Catalunya central (que inclou comarques de l'Anoia, del Bages, del Berguedà, el Solsonès i el Moianès)

Figueres